redenen waarom bloggen

5 redenen waarom je moet bloggen

Je moet echt gaan bloggen! Hoe vaak is dat al door collega-ondernemers tegen jou gezegd? Als je toch eens voor elk persoon die dit tegen je zei een euro zou krijgen hè. Dan was je nu al stinkend rijk en hoefde je niet eens meer te werken. Maar ja, het spijt me voor je. Je collega-ondernemers hebben wel gelijk. Bloggen is enorm belangrijk om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Om je extra te overtuigen geef ik je hierbij vijf redenen waarom je toch echt moet bloggen.

Elk blog is een nieuwe kans om gevonden te worden

Stel. Jij hebt een website met een homepagina, twee dienstenpagina’s, een over mij-pagina en een contactpagina. Dat zijn dus bij elkaar 5 pagina’s op je website. En dus 5 kansen om gevonden te worden in de zoekmachines.

Elk blog dat je op je website plaatst, is een nieuwe pagina. En dus een nieuwe kans om gevonden te worden. Als je een jaar lang elke maand een blog plaatst zijn dat in totaal dus 17 pagina’s die naar jou linken. En stel nu eens dat je elke week een nieuw blog zou plaatsen? Reken maar uit…

Een blog is gemakkelijke content voor je social media

Elk blog kun je natuurlijk ook weer delen op je social mediakanalen. Zo kun je, op het moment dat jouw blog gepubliceerd wordt, melden dat je een nieuw blog hebt. Linkje naar je website erbij en hupsakee, meer verkeer naar jouw website. Zo deel ik dit blog ook op Instagram. Zoek maar op, kun je me gelijk even volgen 😉.

Maar je kunt een blog ook in stukjes ‘knippen’ en als aparte posts delen op social media. Heb je even een inspiratie voor een post? Pak dan een blog erbij en pak daar een stukje uit dat je verder uitlicht in je post.

Elk blog geeft ‘beweging’ op je website

De zoekmachines houden van websites waarop regelmatig iets gebeurt. Heb jij ooit een website gemaakt of laten maken en doe je er verder niets mee, dan zakt je website geheid in de zoekresultaten. Plaats jij regelmatig een blog, dan is er steeds nieuwe content op je website en wordt je website telkens opnieuw ‘opgemerkt’ door de zoekmachines. En dat wordt dan weer beloond met een hogere positie in de zoekresultaten.

Een blog laat zien wie jij bent

In een blog kun jij helemaal jouw eigen taal spreken. Nou ja, ik zou het wel bij normaal Nederlands houden, maar je begrijpt misschien wel wat ik bedoel. Uit dit blog kun je waarschijnlijk wel halen dat ik weet waar ik over praat en dat ik mijn werk dus heel serieus neem. Maar ik houd ook van af een toe een kwinkslag. Wat niet al te serieuze stukjes in mijn teksten. Dat is wie ik ben. En dat straalt uit in mijn eigen teksten.

In een blog kun jij je expertise laten zien

Door waarde te leveren in jouw blogs, kun jij laten zien dat je van wanten weet. Dat je informatie deelt waar je lezer iets aan heeft. Net als ik in dit blog voor jou heb gedaan. In dit blog heb ik je laten zien waarom het belangrijk is om te bloggen. En ik weet waar ik over praat, want een aantal van mijn blogs doen het heel goed en worden vaak gelezen.

Je hebt gelijk maar…

  • ik praat liever dan dat ik schrijf.
  • ik heb geen tijd om een blog te schrijven.
  • ik weet niet waar ik over moet schrijven.
  • telkens als ik wil beginnen met schrijven, sla ik dicht.
  • mijn Nederlands is niet zo goed.
  • ik weet de juiste woorden niet te vinden.

Heb jij één (of meer) van deze gedachten? Maar ben je wel overtuigd van het nut van een blog? Dan kan ik je helpen. Ik schrijf met veel plezier jouw blogs. Plan een klikgesprek in om te bespreken wat jouw wensen zijn.

Wil je rustig doorlezen wat de opties zijn voor het uitbesteden van je blog? Lees dan mijn pagina over het laten schrijven van je blog. Ja, het is een investering. Maar bedenk dat je misschien wel opdrachten misloopt omdat je niet gevonden wordt. Of omdat mensen je niet goed genoeg leren kennen. Ik ben er voor je om je te helpen, maar het is aan jou. Spreek ik je snel?