proeverij correctie redactie

Het blauwe ijsje (en jouw manuscript)

Smurfenijs. Zo heet dat blauwe ijsje. Het ziet er niet bepaald natuurlijk uit (lees: enorm chemisch), dus kies ik meestal ‘veilig’ voor de chocoladesmaak. Maar toen het laatst zulk mooi weer was, kon ik die mysterieuze blauwe bol toch niet weerstaan. Het riep me gewoon! Uiteindelijk besloot ik om toch een bolletje smurfenijs te proberen. Maar ja, om nou geld uit te geven voor iets waarvan ik niet weet of ik het lekker vind…

Terwijl ik daar stond te twijfelen, bood de verkoper me een briljant idee aan: ‘Wilt u misschien een smaak even proeven?’ Natuurlijk! Net zoals je bij de kaasboer kleine blokjes kaas kunt proeven, kun je ook een klein hapje ijs proeven. Waarom zou je die kans laten liggen? De link naar redactie- of correctiewerk is naar mijn mening snel gelegd.

Proeven mag dus gewoon!

Er zijn namelijk heel veel redacteuren en correctoren om uit te kiezen. Je kunt ervan uitgaan dat ze allemaal goed zijn in hun vak en genoeg ervaring hebben zoals blijkt uit hun portfolio. Maar wie past er nu bij jou? Bij wie heb je het vertrouwen dat ze specifiek jouw manuscript naar een hoger level brengen? Het document technisch in orde maken?  Zorgen dat de consistentie op orde is? Dat alle afbrekingen goed staan? Dat het manuscript grammaticaal tiptop in orde is?

Een lastige keuze lijkt me.

Een proeverij voor je manuscript

Bij mijn proeverij hoef je niet meteen je hele manuscript in mijn handen te leggen. Tien pagina’s is voldoende. Ik ga met die tien pagina’s aan de slag alsof het je hele manuscript is. Ik let op alle hierboven genoemde punten en nog wat meer. Ook krijg je van mij een leesrapport waarin ik mijn feedback aan je geef. Feedback waar je mee verder kunt.

Wil je meer informatie over de proeverij? Dan kun je die hier lezen. Is mijn verhaal zo goed, dat je al overtuigd bent? Klik dan hier en dan kan ik snel voor je aan de slag.

Wat kost het?

Hoewel een proefhapje bij de ijscoman gratis is, vraag ik voor mijn proeverij een kleine vergoeding (ik moet natuurlijk wel mijn ijsje kunnen betalen). Maar als je na de proeverij besluit om je hele manuscript door mij te laten redigeren of corrigeren, wordt dit bedrag in mindering gebracht op de uiteindelijke kosten. Het is dus eigenlijk bijna gratis. 😊

Heb je nog vragen? Stuur me dan voor al een e-mail (jolanda@jolandageels.nl). Ik beantwoord ze met alle liefde.

Oh, en dat smurfenijs? Die laat ik voortaan links liggen. Chocolade-ijs forever!