vervoegen Engelse werkwoorden

Hoe moet je Engelse werkwoorden vervoegen?

Voor sommige mensen kan het op de juiste manier vervoegen van de Nederlandse werkwoorden al een hele klus zijn. Taal is zeg maar niet iedereen z’n ding. Niet erg. Ieder zijn talent. Maar zelfs voor de doorgewinterde taalkoningin kan het vervoegen van Engelse werkwoorden ook al een hele klus zijn.

Waarom is het zo moeilijk?

Herken je dat? Dat je in een voor jou hele bekende situatie bent, maar er is een klein detail veranderd. En dan weet je het niet meer. Je weet niet meer precies wat je moet doen. Dit geldt soms ook voor de vervoeging van werkwoorden die een Engelse oorsprong hebben, maar in het Nederlands veel gebruikt worden. Het is een ‘gek’ werkwoord en dan weten we ineens de Nederlandse regels vergeten.

Timen, updaten, deleten en downloaden

Want meer is het niet hè. Meer dan de Nederlandse regels volgen, hoef je niet te doen.

Om het jou gemakkelijk te maken hieronder alvast de vervoeging van vier van oorsprong Engelse werkwoorden:

timen:

ik time
hij timet
wij timen
ik heb getimed
ik timede
hij timede
wij timeden

updaten:

ik update
hij updatet
wij updaten
ik heb geüpdatet
ik updatete
hij updatete
wij updateten

deleten:

ik delete
hij deletet
wij deleten
ik heb gedeletet
ik deletete
hij deletete
wij deleteten

downloaden:

ik download
hij downloadt
wij downloaden
ik heb gedownload
ik downloadde
hij downloadde
wij downloadden

Deze werkwoorden hoef je dus niet meer op te zoeken. Bewaar de link van dit blog gewoon op je bureaublad en je kunt er altijd heel gemakkelijk bij.

Vind je het schrijven toch lastig?

Geen nood. Ik heb al veel ondernemers geholpen met het schrijven van hun teksten. Ook met Engelse werkwoorden. Wil je meer weten over het laten schrijven van je webteksten of blogs. Klik op de links en je kunt er alles over lezen. Weet je al genoeg? Plan dan een gratis klikgesprek met me. Dan kijken we op welke manier ik jou kan helpen.

Spreek ik je binnenkort?