hoe promoot je je blog

Hoe promoot je je blog?

Het is gelukt. Je hebt je blog geschreven. Je hebt een mooie afbeelding erbij gezocht en je hebt hem gepubliceerd op je website. En dan.
Nu wil je natuurlijk dat iedereen jouw blog leest. Want jij hebt enorme waardevolle informatie gedeeld in je blog. Informatie die heel Nederland moet weten. Maar als je aan niemand vertelt dat je een blog hebt geschreven, dan is de kans best klein dat hij ook gelezen wordt. Tijd om je blog te promoten, maar hoe doe je dat? En waar? Hoe promoot je je blog?

Deel je blog op social media.

Van één blog kun je misschien wel drie of vier social media posts maken. Als je dan ook nog meerdere kanalen gebruikt, verdeeld over de week. Dan heb je dus voor een hele week content. Je kunt het natuurlijk ook verder uitspreiden. Verdeel je posts over twee weken en maak stories op Instagram tussendoor. Je kunt het bijna nooit te gek maken. Vaak denken we dat iedereen het nu wel weet, maar niets is minder waar. Herhaling is de sleutel tot succes.

Deel je blog in je nieuwsbrief.

Heb je een e-maillijst? Deel je blog dan in je nieuwsbrief. Zo bereik je nóg meer mensen. Ik zou persoonlijk niet mijn hele blog delen, maar een stukje. Als de lezers van je nieuwsbrief meer willen lezen, dan kunnen ze via de link in jouw nieuwsbrief naar het blog op je website. Heb jij weer meer bezoekers op je website. Dat is uiteindelijk ook het doel van je blog, laten we eerlijk zijn. Hoe meer bezoekers op je website, des te beter jouw ranking in de zoekresultaten.

Pas goede SEO toe.

Het lijkt een inkoppertje, maar er zijn veel mensen die juist dit stukje vergeten. En het is de meest simpele manier van promoten. Je hoeft er namelijk niets voor te doen. Zorg ervoor dat de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden op de juiste plek in je tekst staan. Vul vooral ook de ‘achterkant’ van je blog in. Dit kun je doen door een goede seo-plugin te installeren (ik gebruik bijvoorbeeld Yoast). Dan kun je de url (de naam van je website) aanpassen en je zoekwoord hier invullen en je kunt onder andere ook een meta-beschrijving aan je blog geven. Een meta-beschrijving is een kleine samenvatting van je blog die je bij de zoekresultaten in Google kunt lezen.

Nu kun je aan de slag met promoten.

Je hebt nu drie mogelijkheden om je blog te gaan promoten:

  • via social media;
  • via je nieuwsbrief;
  • door goed gevonden te worden in de zoekresultaten van Google met behulp van goede SEO.

Veel succes met het promoten van je blog!