geen inspiratie voor blog

Ik heb geen inspiratie voor een blog

Je gaat er telkens weer voor een nieuw blog zitten. Want die moet en zal er komen. Maar het enige wat je hoort zijn tjilpende vogels en er komt geen woord op papier. Voor velen van jullie zal dit herkenbaar zijn. Geen inspiratie voor een blog. Want waar haal je dat vandaan?

Soms is het gewoon een kwestie van beginnen

Je hebt altijd wel iets waarover je wat kwijt wilt. Heb je iets gehoord of gelezen. In de krant, op een andere website of in een post op social media. Neem dat onderwerp in gedachten en ga typen. Het maakt in het begin nog helemaal niet uit of het allemaal klopt of helder geschreven is. Typ gewoon alles wat je kwijt wilt en kijk daarna naar de verdeling in het blog.

Gebruik de resultaten van je zoekwoordenonderzoek

Om te weten waar jouw klant naar zoekt, is het noodzakelijk om een zoekwoordenonderzoek te doen. Zo kom je al snel zoekwoorden en zoektermen tegen die je in een blog kunt verwerken. Geen idee wat zoekwoorden en zoektermen zijn? Dat zal ik even uitleggen:

Een zoekwoord is een woord dat ingetypt wordt in de zoekbalk van Google.
Een zoekterm is een combinatie van minimaal vier woorden in diezelfde zoekbalk.  

Op dit moment is het bijvoorbeeld heerlijk warm weer. Er zal dus veel gezocht worden op het (zoek)woord ‘zwembad’. Maar dan zullen er in de resultaten heel veel websites verschijnen. Van zwembadverkopers tot aan de zwembaden bij jou in de buurt.  Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een zwembad voor in de tuin, dan geeft de zoekterm ‘zwembad voor in de tuin’ resultaten die veel meer gericht zijn hetgeen jij zoekt.

Gebruik je deze zoekwoorden en -termen dan weer in een blog, dan trekt dat meer bezoekers naar je website.

Oké, ik dwaal een beetje af. Maar de boodschap is duidelijk toch? Je kunt je zoekwoordenonderzoek prima gebruiken om een onderwerp voor je blog te verzinnen.

Hergebruik eerdere content

Heb je al eens een social media post gemaakt die het waanzinnig heeft gedaan? Waar bij een social media post je leestekens beperkt zijn, kun je in je blog helemaal los. Je kunt je onderwerp zo ver uitdiepen als je maar wilt. Een goed blog is bij voorkeur tussen de 300 en 600 woorden lang dus…typen maar.

Nu zit je nooit meer zonder inspiratie voor je blog

Want als je eerst bovenstaande tips langs loopt, weet ik zeker dat er altijd wel een onderwerp te bedenken is voor een blog. En vind je het nog steeds moeilijk? Of blijf je vast lopen? Lees dan vooral nog even door.

Blogabonnement

Want ik heb namelijk de oplossing in dat geval. Je kunt het schrijven van een blog namelijk prima uitbesteden.

Speciaal voor jou heb ik drie soorten blogabonnementen ontwikkeld.

Je kunt er alles over lezen op deze pagina. Wil je eerste even sparren? Dat is natuurlijk altijd goed. Plan dan direct een klikgesprek in mijn agenda in.