bloggen fotograaf

Kan bloggen voor elk bedrijf?

Kort gezegd: JA. Bloggen kan voor elk bedrijf. Einde blog.
Nee, even zonder gekheid. Je kunt echt bij elk bedrijf bloggen.
Zo raakte ik laatst in gesprek met een fotograaf. Ze is al een tijdje bezig met haar bedrijf en merkte dat ze steeds minder bezoekers op haar website kreeg. Als gevolg hiervan kwamen er ook steeds minder aanvragen binnen. Tijd voor actie dus.

Meer bezoekers naar je website met een blog.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om bezoekers naar je website te leiden. Eén van die dingen is het regelmatig plaatsen van een blog. En hoe meer bezoekers je op je website, hoe hoger je klimt in de zoekresultaten van Google. En zeker als je bezoekers even blijven hangen om jouw uitgebreide blog te lezen.

En ja, ook een fotograaf kan dus bloggen. Ik heb alvast een paar onderwerpen voor je bedacht:

  • Vijf tips om je fijn te voelen voor de camera.
  • Is een klik met de fotograaf belangrijk?
  • Tips voor meer connectie bij een familiefotoshoot.
  • Deel een verhaal over iets dat je meemaakte tijdens een shoot.
  • Waarom foto’s altijd worden bewerkt.

Zo heb ik, zonder er eerst onderzoek naar te doen, al vijf blogonderwerpen bedacht. Kun je nagaan hoeveel onderwerpen je kunt bedenken als je echt onderzoek gaat doen. Bijvoorbeeld door middel van een zoekwoordenonderzoek. Wat een zoekwoordenonderzoek precies is, heb ik eerder een blog over geschreven. Die kun je hier nog even nalezen.

Voor wie schrijf je een blog?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te bepalen voor wie je nu eigenlijk een blog schrijft. Is dit voor je klant (bijvoorbeeld het onderwerp: ‘Vijf tips om je fijn te voelen voor de camera’. Of schrijf je dit voor andere fotografen (bijvoorbeeld het onderwerp: ‘Tips voor meer connectie bij een familiefotoshoot’. Je schrijft allebei de blogs met een ander soort klant in gedachten. Zo trek je de juiste bezoekers naar je website.

Blogabonnement.

Vind je dit allemaal toch teveel gedoe? Dan heb ik de oplossing. Je kunt het schrijven van een blog namelijk prima uitbesteden. Speciaal voor jou heb ik drie soorten blogabonnementen ontwikkeld. Je kunt er alles over lezen op deze pagina.

Wil je eerste even sparren? Dat is natuurlijk altijd goed. Plan dan direct een klikgesprek in mijn agenda in.