redenen om niet te bloggen

Negen redenen om niet te bloggen
(of toch wel?)

We kunnen ze allemaal wel verzinnen. Redenen om niet te bloggen. En dat terwijl je weet dat bloggen gewoon goed is voor je vindbaarheid. Door regelmatig een blog op je website te plaatsten, blijft je website ‘in beweging’ en dat wordt door Google zeer gewaardeerd (en dus beloond met een hogere ranking). Toch zijn er wel een aantal redenen te verzinnen om niet te bloggen. Soms is het een legitieme reden, vaak is het een smoesje.

Ik heb een top 9 voor je samengesteld (en uiteraard kan ik ze allemaal weerleggen…)

1.             Ik heb geen zin om te bloggen

Tja, soms moet je gewoon zin maken. Dat zei mijn moeder ook altijd als ik geen zin had om mijn huiswerk te maken of mijn kamer op te ruimen. Die goede tip geef ik dus met alle liefde aan je door.

2.             Ik ben niet zo goed in taal

Dat kan natuurlijk. Maar laat je daar vooral niet door tegenhouden. Laat je blog even door iemand checken die wel goed is in taal. Dan weet je zeker dat er geen gekke dingen in staan.

3.             Door mijn dyslexie is schrijven voor mij lastig

Dat snap ik helemaal. Maar wees niet bang om toch te schrijven. Ook hier kun je je blog laten checken door iemand. Of maak een soort disclaimer bovenaan je blog waarin je uitlegt dat je je door je dyslexie niet wilt laten tegenhouden, maar dat het zo kan zijn dat er een foutje in je blog staat. Maak een kracht van je dyslexie.

4.             Geen idee waarover ik moet gaan bloggen

Inspiratie, inspiratie. Voor sommigen een enorme struggle. Maar content voor je blog is werkelijk overal te vinden. Hier heb ik eerder een blog over geschreven. Lees die hier nog eens op je gemakje door.

5.             Ik vind bloggen gewoon niet leuk

Ook dat kan natuurlijk. Bedenk dan dat je het schrijven van je blogs ook heel gemakkelijk kunt uitbesteden. Ik doe dat bijvoorbeeld met alle plezier voor je. We gaan dan bijvoorbeeld één keer per maand even een uurtje zitten voor contentideeën en daarna heb jij er geen omkijken meer naar. Je blogs verschijnen ‘als vanzelf’ in je inbox. Inclusief gebruikte zoekterm en meta-beschrijving. Wil je weten welke blogabonnementen ik aanbied? Je vindt ze allemaal terug op deze pagina.

6.             Ik maak wel een podcast. Ik ben nu eenmaal beter in praten dan in schrijven.

Dit is een argument dat ik al heel vaak heb gehoord. Mensen praten vaak liever dan dat ze schrijven. Gelukkig zijn er ook mensen die het liever andersom doen (joejoe! Hier ben ik). Maar weet je dat je een podcast ook heel gemakkelijk om kunt (laten) zetten in een blog? Misschien is één podcast wel goed voor meerdere blogs. Wil je hier een keertje over sparren? Plan dan een gratis klikgesprek met me in.

7.             Is bloggen nu echt zo goed voor je vindbaarheid?

JA! Zoals ik aan het begin van dit blog al aangaf, houdt het regelmatig plaatsen van een blog jouw website ‘in beweging’. Hierdoor kom je telkens weer onder de aandacht van Google. Google ‘ziet’ dat als interessant en zal dit belonen door een hogere ranking in de zoekresultaten. Niet per direct (het blijft een soort dieseltreintje) maar toch zeker wel op lange termijn.

8.             Moet zeker weer SEO-proof…ik weet niets van SEO

Tja, als je je blog goed vindbaar wilt laten zijn, is het wel handig om wat SEO-regeltjes toe te passen. Regeltjes zoals het gebruik van de juiste zoekterm, H1-titels, geoptimaliseerde afbeeldingen. Vind je SEO lastig? Ik wil met alle plezier met je meekijken hoe we je blog kunnen optimaliseren.

9.             Ik heb geen tijd om te bloggen

Net als bij punt 1 (geen zin) geldt hier ook: soms moet je gewoon tijd maken. Plan het in. Dat doe ik ook. Op deze manier zorg ik ervoor dat er elke week een nieuw blog online komt. Maak een document of bijvoorbeeld een Trello-bord, waarin je al je ideeën die je in de loop van de tijd opdoet, noteert. Dan kun je daar elke keer weer op teruggrijpen en ben je in ieder geval geen tijd kwijt aan het bedenken van een onderwerp.

Ik denk dat je nu geen enkele nieuwe reden meer kunt bedenken om geen blog te schrijven. En heb je nu ècht geen tijd of geen zin om een blog te schrijven. Besteed het dan vooral uit. Ik schrijf met alle plezier jouw blogs. Check voor meer informatie deze pagina of plan een gratis klikgesprek in.