Opnieuw beginnen met bloggen

Opnieuw beginnen met bloggen

Loop jij wel eens vast met je blog?
Je beseft dat bloggen belangrijk is voor de vindbaarheid van je website. Maar elke keer als je wilt beginnen dan blokkeer je op de een of andere manier. Komt het er gewoon niet uit. Lijkt het alsof je eerst een hele grote berg over moet voordat er een blog uit je vingers komt. Weetje? Been there, done that.

Jij? Jij bent toch tekstschrijver? Dan zou het jou toch wel moeten lukken.

Dat zou je denken. Maar daar zat bij mij precies de blokkade. Ik verdien mijn geld tenslotte met het schrijven van teksten. Dus dan MOET ik toch met alle gemak een blog kunnen produceren.

En juist het woordje ‘moet’ zorgde ervoor dat ik vastliep. Dat er een grote error in mijn hoofd kwam en dat Arie Bombarie keihard in mijn oor zat te tetteren.

  • Het is niet goed genoeg!
  • Dat is toch geen goed onderwerp!
  • Wie ben jij nu om het daarover te hebben!

En zo blèrde hij nog een poosje door. Het resultaat? Geen blog. Nul posts op social media en geen energie om ook maar iets van me te laten horen.

Jammer…of niet?

Aan de ene kan is dat natuurlijk zonde. Want je hebt inmiddels een bepaald bereik opgebouwd en uit het oog is toch echt uit het hart, maar aan de andere kant gaf het mij veel rust. Ik hoefde niet per se van alles (van mezelf). En weet je wat? Arie Bombarie verdween steeds meer naar de achtergrond en Mien Schijt kwam naar de voorgrond.

Er is namelijk altijd wel iemand die jouw bericht op Instagram of jouw blog interessant vindt. Die zich herkent in jouw boodschap. En dan is je missie toch al grotendeels geslaagd toch? Oké, het zou fijn zijn als ze ook gelijk klant worden, maar een ding tegelijk hè…

Een zetje in de goede richting

Ik ben dus weer (opnieuw) begonnen met mijn blog.
Is dit een enorm informatief blog? Nee.
Is dit een blog waar je allerlei informatie over taal, schrijven of SEO kunt halen? Nee.

Maar dit is wel een blog waarin ik mezelf dus een zetje gegeven en weer aan het schrijven geslagen.

Vind je het nu lastig om jezelf weer dat zetje te geven en opnieuw te beginnen met bloggen? Geen nood. Ik duw je graag weer in de goede richting. Dit doe ik met mijn blogpakketten. Ik help je tijdens een bloginspiratiesessie om weer in je creatieve modus te komen. Samen bepalen we de blogonderwerpen. Geef jij input voor het blog en ga ik voor je aan de slag om een waanzinnig blog af te leveren. Je kunt er alles over lezen op deze pagina op mijn website of plan direct een gratis klikgesprek in zodat we direct even kunnen sparren. Plan vooral een klikgesprek in als je andere wensen met betrekking tot je blogs hebt.