Optmaliseer afbeelding alt tekst SEO

Optimaliseer je afbeeldingen voor je SEO

Wist je dat jouw blog of website ook vaak gevonden wordt op de afbeeldingen? Maar dan wel als je deze afbeeldingen ook geoptimaliseerd hebt. Zorg dus dat je afbeelding de naam van je zoekwoord heeft en niet IMG0285. Optimaliseer je afbeeldingen dus voor een goede SEO.

Waarom zou ik optimaliseren?

Dat zal ik je uitleggen. Stel, je bent een foodblogger en je hebt een waanzinnig blog geschreven over een heerlijke lasagne met zalm. Als je met de SEO aan de slag bent gegaan, heb je als zoekterm waarschijnlijk ‘lasagne met zalm’ gebruikt.

Bij dit blog heb je ook een supermooie foto met het eindresultaat van deze heerlijke lasagne. De afbeelding heeft bij het maken van de foto een naam gekregen (bijvoorbeeld dus IMG0285). Je weet zo al zeker dat je blog niet gevonden gaat worden op de naam van je foto. Je wilt dus dat je foto de naam ‘lasagne met zalm’ gaat krijgen.

Dit doe je als volgt:

  • Ga naar verkenner en geef de foto hier al de naam ‘lasagne met zalm’.
  • Voeg de foto toe aan de mediabibliotheek op je website.
  • Zorg ervoor dat bij de ‘alt-tekst’ ook de naam ‘lasagne met zalm’ staat.
  • Dan is je afbeelding volledig geoptimaliseerd en klaar voor gebruik.

Optimaliseren: kleine moeite, groot plezier

Het optimaliseren van je afbeelding is iets wat vaak vergeten wordt. Je bent vaak zo bezig met het schrijven van een goede en pakkende tekst. Dan aan het einde denk je: oh ja, er moet ook nog een plaatje bij. Je duikt in je eigen archief of gaat knutselen in Canva en voilà een afbeelding. Je plakt het bij je blog of op je webpagina en hupsakee, de wijde wereld in. Maar het niet optimaliseren is een gemiste kans om gevonden te worden in de zoekmachines. Ik word in Google heel vaak gevonden op mijn foto’s. Gewoon omdat ik het door mij gekozen zoekwoord als naam aan de afbeelding heb gegeven èn in de alt-tekst heb vermeld.

Is dit na het lezen van dit blog nog abacadabra voor je? Plan dan een gratis gesprek met me in, dan kijk ik met je mee.