Template karakterdossier

Schrijf je teksten nooit voor de zoekmachines.

Huh? Wat? Schrijf je teksten nooit voor de zoekmachines? Ja ja, ik hoor het je bijna denken…. Wat schrijf je nu weer?

Want roepen al die tekstschrijvers, copywriters en SEO-specialisten niet altijd dat je je teksten zo moet schrijven dat Google je ‘beloont’ met een hogere ranking in de zoekresultaten? Dat je eerst een goed zoekwoordenonderzoek moet doen. Dat je vooral de woorden waarop je gevonden wilt worden op de juiste plek in je tekst moet zetten.

En dat is zeker allemaal waar, maar het belangrijkste is….

Schrijf je teksten voor je klant.

Je klant is namelijk degene die van je gaat kopen. Je klant moet zich aangesproken voelen. Moet zich herkennen in het probleem dat jij kunt oplossen. Ook als hij of zij zich nog helemaal niet bewust is van het probleem.

Je klant moet echt het gevoel krijgen dat jij zo’n beetje de enige op de hele wereld bent die het probleem kan oplossen. Er is bijna geen andere mogelijkheid dan bij jou een aankoop te doen. 

Schrijf leesbare teksten.

Dat is je eigenlijk eerste prioriteit. Je teksten moeten leesbaar zijn. Geschreven in duidelijke taal. Ik schreef hier al eerder een blog over. Lees deze vooral eerst even door voordat je begint met schrijven. Ik deel hierin namelijk negen tips om duidelijke (en dus leesbare) teksten te schrijven.

Prop je tekst ook niet vol met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Dit wordt ook wel keywordstuffing genoemd. Het maakt je tekst zeker niet leesbaarder en het kan zelfs zo zijn dat Google het ‘afstraft’ door je lager te ranken.

Maak je teksten SEO-proof.

Als je een goed leesbare tekst geschreven hebt, komt de SEO aan de beurt. SEO betekent Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Hierbij ga je letten op de plaats van de zoekwoorden in je tekst en zorg je ook voor optimalisatie aan de ‘achterkant’ van je website door een goede metabeschrijving en verwerk de zoekwoorden als het even kan in de url van je pagina (je weet wel: www.puntjepuntjepuntje.nl/hierdanjezoekwoord).  

Geschrokken?

Ben je al half in paniek want je hebt echt geen idee waar je moet beginnen? Of heb je helemaal geen tijd (of geen zin) om je over al deze dingen ‘druk’ te maken? Ik kan je helpen door je webteksten en/of blogs voor je te schrijven.

Heb je interesse? Stuur me dan zeker een berichtje. Dit kan via mijn social media kanalen of via whatsapp. Klik op een van de icoontjes onderaan deze pagina en we komen snel in contact met elkaar.  Of boek een gratis klikgesprek in. Makkelijker kan ik het niet voor je maken.