synoniemen gebruiken is altijd een goed idee

Synoniemen gebruiken is altijd een goed idee

Lees jij ook wel eens een blog waarin tig keer hetzelfde woord terug komt? Saai hè. Je haakt als lezer dan al heel snel af. En ik hoor het je al denken: al die SEO-experts roepen steeds dat je je zoekterm regelmatig terug moet laten komen in je tekst. Dus wat is het nu? Ja, dat is ook wel waar. Maar je weet het: alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Dit geldt ook voor je zoektermen. Dus is de volgende vraag: heb je wel eens aan het gebruik van synoniemen gedacht?

Wat is een synoniem?

Eerst een klein stukje theorie. Want wat is een synoniem?
Een synoniem is een ander woord met (bijna) dezelfde betekenis. Het synoniem van ‘feliciteren’ is bijvoorbeeld ‘gelukwensen’. Ander voorbeeld: het synoniem van ‘schrijver’ is bijvoorbeeld ‘auteur’. Maar het kan dus ook net een andere betekenis hebben. Een ander synoniem van ‘schrijver’ is bijvoorbeeld ‘columnist’ of ‘dichter’.

Zoals je hierboven ziet, zijn er dus meerdere synoniemen voor een woord te vinden.

Waarom is het slim om een ander woord te gebruiken?

Het gebruik van andere woorden (pssst….dit is dus een synoniem van het woord synoniem…) is slim om de volgende redenen:

  • Het maakt je tekst fijner om te lezen.
  • Het maakt je tekst levendiger.
  • Je wordt niet ‘afgestraft’ door Google omdat je aan keywordstuffing doet (het veelvuldig gebruiken van eenzelfde zoekterm).

Ingewikkeld?

Valt best mee hoor. Er zijn voldoende websites te vinden die je gratis en voor niets andere opties voor je zoekwoord aanbieden. Je hoeft het allemaal niet zelf te verzinnen. Bedenk bij het schrijven van je blog dus eens of je nog andere woorden kunt gebruiken. Fijner voor je lezer en fijner voor jou want Google blijft je blog goed ranken.

Kom je er toch niet uit een wil je even sparren? Boek dan hier een gratis en vrijblijvend klikgesprek. Dit kan via deze link.