voordelen uitbesteden blog

Vijf voordelen voor het uitbesteden van je blog.

Dat bloggen voor je bedrijf een goed idee is, weet je misschien al wel. Door regelmatig nieuwe content op je website te plaatsen (bijvoorbeeld een blog) klimt je website uiteindelijk steeds hoger in de zoekresultaten van Google. Maar ja, waar haal je de tijd vandaan? Je bent al zo druk. En dan moet je ook nog eens nadenken over het schrijven van een blog…..

Heb je er als eens zover nagedacht om het schrijven van een blog uit te besteden? Dat heeft heel veel voordelen. In dit blog geef ik je zo al vijf voordelen voor het uitbesteden van je blog.

Je haalt kennis van SEO in huis.

Als je het schrijven van je blogs uitbesteed, weet je zeker dat je kennis van SEO in huis haalt. Een tekstschrijver heeft deze kennis in huis en weet precies op welke zoekwoorden jouw blog gevonden moet worden en waar deze zoekwoorden het beste in je blog geplaatst kunnen worden. Ook levert een tekstschrijver over het algemeen een goede metabeschrijving mee (tenminste ik wel..). Zo krijg je een compleet plaatje en kun je je blog direct op je website plaatsen.

Een blog uitbesteden, levert je tijd op.

Hoe vaak wil jij een blog plaatsen op je website? Eén keer per maand of één keer per week? Heb je er altijd inspiratie voor? Of ben je soms uren kwijt aan het bedenken van een onderwerp? En dan die tekst nog op papier krijgen. Die tijd kun je beter besteden aan je eigen klanten toch? Het uitbesteden van een blog kost je misschien één keer per maand een uurtje brainstormen en daarna kun je het loslaten. Je krijgt ‘vanzelf’ een nieuw blog op een presenteerblaadje.

Een blog uitbesteden is voordeliger.

Natuurlijk. Een blog uitbesteden kost geld. Maar zet het eens af tegen de tijd die jij kwijt bent aan het verzinnen van een onderwerp, het schrijven, teruglezen, een afbeelding zoeken. Dan kost het wel niet direct geld maar indirect natuurlijk wel. Tijd is geld natuurlijk. Maak de rekensom eens. Ben je echt goedkoper uit als je dit allemaal zelf gaat doen?

Er wordt met een frisse blik naar jouw bedrijf gekeken.

Als je zelf blogt, kan het zo maar gebeuren dat je geen inspiratie meer hebt voor een onderwerp. Dan zou het zonde zijn als je blog hierdoor stil komt te liggen. Wanneer je je blogs uitbesteedt, wordt er met een frisse blik naar je bedrijf gekeken. Hierdoor komen er onderwerpen naar voren die je zelf misschien nooit bedacht had.

Zo vaak je wilt een nieuw blog ter beschikking.

Soms lukt het even niet met het schrijven. Dan kan het voorkomen dat het schrijven voor je uit gaat stellen een andere zaken in je bedrijf prioriteit geeft. En dan ben je ineens twee maanden verder zonder dat er een nieuw blog is geplaatst. Hoe fijn zou het zijn dat je er zeker van bent dat er altijd een blog klaar staat die je zo kunt gebruiken?

Hoe vaak je een nieuw blog wilt, is natuurlijk aan jou. Ik heb voor jou drie verschillende mogelijkheden:

  • Start => één blog per maand.
  • Effectief => twee blogs per maand.
  • Optimaal => vier blogs per maand.

Je kunt alle informatie hierover terugvinden op deze pagina.
Wil je eerst even sparren? Ook dat kan. Plan dan hier een klikgesprek in.

Schrijf ik jouw volgende blog?