teksten laten schrijven

Drie vooroordelen over het laten schrijven van je teksten

Welke vooroordelen heb jij over het laten schrijven van je teksten? Ik heb er een aantal op een rijtje gezet die ik regelmatig hoor. Stuk voor stuk zijn ze best begrijpelijk maar ik wil ze met dit blog toch heel graag uit de weg ruimen.

Als ik mijn teksten laat schrijven, worden het niet mijn teksten.

Yep! Ik snap dat je er zo over denkt. Maar een goede tekstschrijver verstaat de kunst van het luisteren. Ik luister tijdens ons intakegesprek dan ook heel goed naar jouw wensen. Hoe jij vertelt over jouw business. Waar jij van ‘aan’ gaat. Als wij bijvoorbeeld via Zoom elkaar spreken, zie ik wanneer jouw ogen gaan twinkelen. Dan weet ik dat ik goed moet opletten wat jij zegt en hoe jij het zegt. Dit gebruik ik allemaal tijdens het schrijven van jouw teksten.

Zo blijft het JOUW tekst met mijn woorden. 

Ik kan mijn eigen teksten zelf wel schrijven.

Vast wel, maar vergeet niet dat een goede tekstschrijver naar meer dingen kijkt dan alleen naar de tekst. Ik kijk ook naar de SEO (zoekmachineoptimalisatie). Ik doe van tevoren een zoekwoordenonderzoek (wat dat precies is kun je lezen in dit blog) en ik verwerk die zoekwoorden in jouw tekst. Op een dusdanige manier dat de zoekmachines jouw tekst ook ‘leuk’ vinden en gaan belonen met een hogere plek in de zoekresultaten.

Besef ook goed, dat het schrijven voor jezelf veel moeilijker is. Dat heb ik gemerkt toen ik onlangs mijn eigen webteksten een voorjaarsschoonmaak heb gegeven. Je innerlijke criticus kan echt heel hard gaan schreeuwen als je je eigen teksten schrijft. Met als gevolg dat je zo kritisch op je eigen tekst wordt dat het nooit goed genoeg voor je is. Met als gevolg dat je het allemaal maar laat liggen.

Deze frustratie heb je allemaal niet als je je teksten laat schrijven.

Uitbesteden kost me vast heel veel geld.

Tja, iemand anders je teksten laten schrijven kost geld. Dat klopt. Maar je weet wel zeker dat je er goed werk voor terug krijgt. Zeg nou zelf: een brood bij de bakker kost ook wel meer, maar is over het algemeen wel lekkerder dan een euroknaller bij de supermarkt, toch? Zo werkt het ook met een tekstschrijver. Als je voor een spreekwoordelijk dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, kan dat. Maar dan ben je er niet zeker van dat je ook waar krijgt voor je geld. En om er nog maar een uitdrukking tegenaan te gooien: goedkoop is vaak duurkoop.

Overweeg je om je teksten uit te besteden, maar wil je nog wat meer weten? Plan dan hier een klikgesprek in. Dan kunnen we rustig bespreken wat ik voor je kan betekenen.