tekstcontrole

Wat heeft 17 juli te maken met mijn bedrijf?

Vandaag ga ik voor een persoonlijk blog. Een blog over de reden waarom ik ondernemer ben geworden en waarom 17 juli 2014 daarbij zo’n belangrijke datum is.

De landelijke ramp en mijn persoonlijke ramp

Een aantal van jullie zal bij de datum 17 juli 2014 denken aan het neerhalen van MH17. Een vreselijke gebeurtenis waarbij er zoveel onschuldige mensen om het leven zijn gekomen. Maar dat is niet de reden voor mijn ondernemerschap. Op dezelfde dag dat de MH17 werd neergehaald zat ik in het ziekenhuis en kreeg ik van de chirurg te horen dat de mammografie (borstfoto) en de bijbehorende echo er niet goed uitzagen. Er was kwaadaardigheid gevonden. Ik had borstkanker.

Daar zat ik dan in dat kleine kamertje. Ik was 38 jaar had een man en twee kinderen van 7 en 2 jaar oud. Op die dag stapte ik in een achtbaan waar ik pas anderhalf jaar later weer uit mocht stappen.

Voor en na

Ik heb een heel traject achter de rug waarbij er elke keer weer een andere datum was waarop er iets belangrijks gebeurde. Op 14 augustus eerste chemo, op 21 februari operatie en uiteindelijk op 22 april de laatste bestraling. Deze data ‘slijten’ op de een of andere manier wel. Ik vergeet ze niet, maar ze hebben niet zo’n lading voor mij. Behalve 17 juli… Want op die datum begon mijn nieuwe leven en kon ik nooit meer terug naar mijn oude. Er is altijd een ‘voor’ en een ‘na’.

En ik heb geluk gehad hè. Ik heb alle behandelingen prima doorstaan. Ben niet echt ziek geweest van de chemotherapie. De operatie is prima verlopen en de bestralingen, waar ik enorm tegenop zag, vielen uiteindelijk ook wel mee. Ik besef me heel goed dat dit lang niet voor iedereen geldt. Ik kan nu, op 17 juli 2020, dit verhaal in hele goede gezondheid typen.

Wat heeft dit nu te maken met mijn ondernemerschap?

Die vraag snap ik heel goed. Want je bent 100% genezen. Het gaat supergoed met je. Je kunt gewoon weer verder met je leven.

En daar zat het hem nu in. Ik wilde niet verder zoals ik dit altijd al had gedaan. Drie dagen per week naar het advocatenkantoor om daar typwerk voor de advocaten te verrichten. De mailboxen opgeruimd te houden. Vergaderingen plannen etc.

Ik besloot dat ik nooit meer werk zou gaan doen dat me geen energie geeft.

Ik nam dus ontslag bij het advocatenkantoor en nam de tijd om, naast mijn fysieke herstel ook mentaal te herstellen.

Na een aantal maanden kreeg ik wel weer zin om te gaan werken en ben ik weer gaan solliciteren. Maar ik kon die leuke baan maar niet vinden. Een periode van banenhoppen volgde, maar nergens kreeg ik dat blije gevoel. Een gevoel dat dit was wat ik moest doen.  

Kriebel

Langzamerhand ontstond er een kriebel. Als het me maar niet lukt om een baan te vinden waar ik blij van word en waar ik energie van krijg, waarom creëer ik de baan dan zelf niet? Waarom begin ik niet voor mezelf?

In 2019 schreef ik me uiteindelijk in bij de Kamer van Koophandel. En waarbij ik me in het begin vooral richtte op het vak als virtual assistant werd het me steeds duidelijker wat ik ècht leuk vind.

Ik wil ondernemers helpen aan waanzinnige teksten voor hun blogs en hun website. Ik doe dit door teksten te schrijven die van het beeldscherm afknallen en precies doen wat ze moeten doen. Zorgen dat jouw bedrijf en jouw website gevonden worden in de zoekmachines.

Naast het schrijven van teksten werk ik ook als tekstcorrector. Of het nu je manuscript is, je e-book, je advertentieteksten of je scriptie. Het maakt niet uit. Ik check jouw tekst en zorg ervoor dat alle taal- en typefouten er uit zijn en het een waanzinnig stuk tekst wordt.

Ik heb een flinke bak ellende mee moeten maken om zover te komen, maar zonder al die ellende had ik dit blog niet geschreven. Dan werkte ik waarschijnlijk nog gewoon als juridisch secretaresse. Mijn gevoel vertelde mij echter heel sterk dat het niet voor niets moet zijn dat ik er nog ben. Helaas hoor je maar al te vaak dat dit geluk niet iedereen is gegund die zo’n zelfde diagnose krijgt.

Vandaag is het 17 juli 2020. Zes jaar na diagnose en ik voel me beter dan ooit. Ik ga volle kracht vooruit. En al jullie teksten liggen voor me. Klaar om door mij geschreven te worden of mijn kritische oog bekeken te worden en voorzien van positieve feedback. Alles om jou van topteksten te voorzien.

Wil je nader kennismaken? Dat zou ik waanzinnig leuk vinden. Plan een klikgesprek in (helemaal gratis :-))en dan bespreken we wat ik voor je kan doen.