ghostblogger

Wat is een ghostblogger?

Klinkt best spannend hè? Ghostblogger. Zie jij ook al hele enge scenes voor je? Van allerlei spoken die uit hoeken en gaten komen met een spannend muziekje eronder? Niet? Gelukkig maar, want een ghostblogger is helemaal niet zo heel erg spannend. Wel effectief. Dat dan weer wel.

Een ghostblogger is er om jou te helpen.

Je weet dat regelmatig bloggen goed is voor je SEO. Maar het ontbreekt je aan tijd en misschien ook wel aan inspiratie. Een ghostblogger kan je hierbij helpen door jouw blogs te schrijven. Er wordt samen met jou een aantal onderwerpen bedacht en daar schrijft een tekstschrijver dan een prikkelend blog over. Jij hoeft daar dan dus helemaal niet meer over na te denken. Zo hou je meer tijd over voor dingen waar JIJ blij van wordt.

En er zijn nog meer redenen om het schrijven van je blogs uit te besteden.

Naast het feit dat het je tijd bespaart en je verzekerd bent van regelmatig nieuwe content op je website, helpt een ghostblogger je ook om met een frisse blik naar je bedrijf te kijken. Door vanuit een andere invalshoek je bedrijf te benaderen, kunnen er onderwerpen op tafel komen waar jij misschien helemaal niet aan gedacht hebt. Dit kan je bedrijf net dat zetje in de goede richting geven.

Een tekstschrijver kan een tekst ook zo schrijven dat jouw doelgroep zich echt aangesproken voelt. En een tekstschrijver kijkt ook naar de opbouw van een blog. Zorgt dat de juiste zoekwoorden op de goede plek staan. Levert jouw blog volledig SEO-proof af zodat jouw blog ook goed gaat scoren in de zoekmachines.

Een ghostblogger zorgt voor een win-winsituatie.

Het inhuren van een ghostblogger heeft dus eigenlijk meer voordelen dan nadelen. Je hoeft zelf niet elke keer na te denken over wat je nu weer moet bloggen. Of dat je überhaupt moet bloggen (oké, je MOET natuurlijk niets, maar handig voor je bedrijf is het zeker wel). Je hebt regelmatig nieuwe content op je website. Iets wat de zoekmachines ook weer waarderen (en belonen).

Klinkt dit als muziek in je oren? Plan dan een klikgesprek in. Ik schrijf regelmatig blogs voor ondernemers. Je kunt alle informatie vinden op deze pagina.