bezoekers op website

Wil je dat bezoekers op je website blijven?

Meer bezoekers op je website. Wie wil dat niet? Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is teksten te hebben die makkelijk te lezen zijn. Dat het is alsof iemand tegen je praat. En dat klinkt zo gemakkelijk: schrijf zoals je praat. Maar als je gaat schrijven sluipen de wollige en oubollige woorden er toch weer heel gemakkelijk in. Dan ga je ineens zinnen schrijven zoals “toen ik werkzaam was bij….”

Schrijf dus heldere taal

Heldere taal schrijven zorgt ervoor dat je lezer niet snel afhaakt. Je staat ook dichter bij je lezer, want wollige taal zorgt voor afstand. Je tekst wordt zeker niet beter van al dat wollige en oubollige taalgebruik.

Kijk maar:

“Wij kunnen u snel helderheid verschaffen over de over de termijn waarop wij kunnen starten met het renoveren van uw tuin.”

Snap jij het? Of klinkt dit beter?

“We laten snel weten wanneer we kunnen starten met het vernieuwen van uw tuin.”

Ander voorbeeld:

“Conform afspraak treft u hierbij de antwoorden aan inzake de verzekering.”

Of

“Zoals we hebben afgesproken, vindt u hier de antwoorden op uw vragen over de verzekering.”

Leest de tweede zin niet veel fijner? En zeker niet zo afstandelijk als de eerst zin.

Hoe maak ik van een wollige tekst een heldere tekst?

Heb jij een tekst geschreven en twijfel je of het een heldere tekst is? Lees je tekst dan eens hardop en doe alsof je tegen iemand praat. Klinkt het zoals je het nu zou zeggen? Klinkt het een beetje van deze tijd? Prima! Houden zo.

Klinkt het alsof je zo’n dertig jaar terug in de tijd gaat? Dan is het tijd om je tekst moderner te maken.

Geen idee hoe je dit het beste zelf kunt doen? Ik kijk graag met je mee en herschrijf je teksten zodat ze weer helemaal van deze tijd zijn. Wil je dus dat bezoekers op je website blijven, neem dan contact met me op en plan een gratis klikgesprek in. Ga ik binnenkort aan de slag met jouw teksten?