De weduwen Pascal Engman boekrecensie

De weduwen – Pascal Engman

De weduwen – Pascal Engman

Waar gaat het boek over?

In een park in Stockholm worden twee lichamen ontdekt. Het ene is van een politieagent, het andere van een jonge vrouw die niet geïdentificeerd kan worden. Omdat de politie gelooft dat de dood van de vrouw, hoe tragisch ook, niets meer is dan een nevenschade, concentreren ze zich op de moord op de agent
Rechercheur Vanessa Frank ondezoekt echter een andere insteek, en dat brengt haar op het spoor van een terroristische organisatie. Terwijl Vanessa steeds dieper afdaalt in de schaduwen waarin deze organisatie zich ophoudt, neemt de angst voor een aanslag toe. Kan ze het plan van de terroristen op tijd ontrafelen en een ramp voorkomen?

Wat vond ik ervan?

Ik moest er eerst een beetje inkomen… Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Maar in het begin kwam ik zo veel personages tegen dat ik soms wat in verwarring was.

Wie is dit nu weer? Wat heeft hij of zij nu weer met het verhaal te maken?

Hoe verder ik in het verhaal kwam, des te duidelijker alles voor me werd. Werden alle onderlinge linkjes helder. Werd me steeds duidelijker waarom iemand doet wat hij of zij doet. Cryptisch hè? Ja, dat snap ik wel. Maar ik vind het niet leuk om spoilers weg te geven. Dat zou het voor jou niet meer aantrekkelijk maken om het boek te lezen.

En lezen moet je dit boek zeker! Hou je van een beetje spanning tijdens het lezen? Wil je een boek lezen dat je op het puntje van je stoel laat zitten? Dat je op een gegeven moment gewoon niet meer weg kunt leggen?

Dan is dit boek zeker een aanrader.

Je wordt namelijk al snel meegezogen in het verhaal. Een verhaal dat (als je eenmaal door hebt wie wie is…) door gebruik van korte hoofdstukken heel gemakkelijk wegleest. Bijna elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Het volgende hoofdstuk gaat dan vaak weer over een ander personage in het boek. Hierdoor moet je wel doorlezen om te weten te komen hoe het nu verder gaat na die cliffhanger.

Kortom:

Ik heb enorm genoten van dit boek en heb er weer een nieuwe favoriete schrijver bij. Ben je gek op Scandinavische thrillers? Dan is deze schrijver zeker aan te raden. “De Weduwen” is een derde boek over rechercheur Vanessa Frank. Maar zeker op zichzelf te lezen.