Eindredactie van jouw feelgoodmanuscript

Je manuscript uit handen geven is eng

Bloed, zweet en misschien wel tranen heb je in je manuscript gestoken. Uren en uren aan een stuk heb je zitten typen, eindeloos op de backspace-knop gedrukt en alle feedback van je proeflezers verwerkt. Maar… jouw manuscript is eindelijk af!

En dan komt de fase waar je misschien wel tegenop ziet. Het is tijd dat iemand die je niet kent, naar je manscript gaat kijken. Je manuscript gaat geredigeerd worden.

En dat dat spannend is, snap ik helemaal. Het voelt toch een beetje als je kind dat je voor het eerst bij een nieuwe oppas achterlaat. Gaat het allemaal wel goed? Wat zal ze ervan vinden? Staan er straks allemaal rode strepen door mijn manuscript?

Maar je wilt wel een foutloos boek

Aan de andere kant wil je wel een zo foutloos mogelijk boek uitbrengen. Een boek waarin het niet zo is dat je personage in hoofdstuk 2 blond haar heeft en in hoofdstuk 25 donkere krullen. Ik noem maar wat. Het staat allebei vast heel erg leuk, maar als je tussendoor niet hebt beschreven dat ze naar de kapper is geweest, staat het toch een tikkie slordig.

Laat je boek daarom door mij redigeren. Ik neem je manuscript heel secuur door en zorg ervoor dat alle zinnen die erin staan, kloppen. Ik let op de consistentie van je verhaal, zodat bijvoorbeeld zo’n foutje met het haar eruit gehaald wordt.

blog laten schrijven

Wat houdt mijn eindredactie in?

Als ik de eindredactie van jouw feelgoodmanuscript mag doen dan hebben we uiteraard eerst even contact. We kunnen ouderwets even bellen of een gesprekje via Zoom. Zo kunnen we elkaar leren kennen en kun jij mij alvast alles vertellen over jouw feelgoodroman.

Ben je niet van me geschrokken 😉 en voelt het goed om je manuscript uit handen te geven dan ga ik voor je aan de slag. Ik hanteer altijd een termijn van drie weken waarin ik jouw manuscript van voor tot achter doorneem.

Na drie weken krijg jij het door mij in Word geredigeerde manuscript weer retour. Ik werk met ‘wijzigingen bijhouden’ zodat jij precies weet waar ik welke dingen heb aangepast. Ook krijg je van mij een uitgebreid leesrapport waarin ik mijn bevindingen voor je noteer. En als klap op de vuurpijl krijg je van mij ook een screencast waarin ik een aantal grote aanpassingen, wijzigingen of opmerkingen voor je toelicht.

Wat gaat dat me kosten dan?

De prijs is afhankelijk van de grootte van je manuscript.
Om precies te zijn: het aantal woorden.

Tot 50.000 woorden 650,-
Tot 70.000 woorden 895,-
Tot 90.000 woorden 1.199,-

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Eindredactie feelgoodboek

Stappenplan eindredactie:

Voor het gemak nog even alle punten van de eindredactie op een rijtje:

 • We hebben een intake (telefonisch/via Zoom). Ik heb hiervoor 30 minuten ingepland.
 • Jij stuurt mij jouw volledige manuscript in Word.
 • Na ontvangst van jouw manuscript ga ik voor je aan de slag. Ik let hierbij op:
  • Leesbaarheid
  • Alinea-indeling
  • Interpunctie
  • Consistentie
  • Spelling en grammatica
 • Uiterlijk drie weken na ontvangst van jouw manuscript krijg je het door mij geredigeerde manuscript weer retour. Ik werk met ‘wijzigingen bijhouden’ zodat jij precies weet wat ik waar heb gewijzigd.
 • Ook krijg je van mij een uitgebreid leesrapport waarin ik mijn tips en tops aangeef over jouw manuscript.
 • Als laatste ontvang je van mij een screencast waarin ik de belangrijkste wijzigingen en/of opmerkingen voor je toelicht.

Samen gaan wij er echt een TOPPER  van een feelgood van maken!

Veelgestelde vragen:

 • Ik heb geen feelgood geschreven. Werk je ook met andere genres?
  Jazeker. Mijn specialiteit ligt bij de feelgood, maar ik sta zeker open voor andere genres. Het moet echter wel fictie zijn. Stuur voor de zekerheid een e-mail naar jolanda@jolandageels.nl. Dan laat ik je snel weten of ik denk dat we een goede match zijn.
 • Kun je ook sneller dan drie weken leveren?
  Alles kan, maar ben je ervan bewust dat dat ten koste kan gaan van de kwaliteit. Dat wil je natuurlijk niet. Redigeren is een klus waarbij opperste concentratie nodig is. Dat lukt niet uren achter elkaar. Vandaar dat ik altijd een ruime marge neem voor het opleveren van je geredigeerde manuscript.