Corrector

Als je manuscript écht foutloos moet zijn

Waarom heb je een corrector nodig?

Bij het schrijven van een manuscript komen veel aspecten kijken. Want als jouw manuscript helemaal klaar is, ben je er nog niet. Dan moet het manuscript eerst nog langs een persklaarmaker om daarna, als laatste stap, nog langs de corrector te gaan. Een corrector zorgt er namelijk voor dat alle laatste kleine foutjes die nog in het manuscript staan, verbeterd worden.

Waar kijkt corrector naar?

De corrector checkt onder andere de volgende punten:

  • Spelling en grammatica
  • Interpunctie
  • Afbrekingen
  • Nummering hoofstukken en pagina’s checken.

 

Corrector

De corrector gaat over het algemeen pas aan het werk als het manuscript in de laatste fase voor het uitgeven is beland. Het manuscript is al helemaal zoals het moet zijn. Aan de corrector de taak om er nog met een stofkam doorheen te gaan. Is er niet stiekem toch een spellings- of grammaticafoutje ingeslopen?

Bij het corrigeren van de interpunctie checkt een corrector onder andere of alle punten en komma’s goed staan.

Ook de afbrekingen worden gecontroleerd. Zo is het natuurlijk niet mooi als er een hele rits aan afbreekstreepjes onder elkaar staan. Dat kan dan zeker anders worden opgelost. Of misschien is het woord net niet op het goede punt afgebroken. Ook daar wordt op gelet.

Daarnaast kijkt de corrector of de nummering van de hoofstukken en pagina’s wel goed doorlopen. Zo’n fout kan er bijvoorbeeld ingeslopen zijn als er op het laatste moment toch nog een aantal hoofdstukken van plek wijzigen of verdwijnen.

Dit, en nog veel meer, wordt allemaal door de corrector gecontroleerd. Zo werken we samen om van jouw manuscript om te toveren tot een echt boek.

Heb je een corrector nodig?

Neem dan zeker contact met me op. Dit kan per e-mail of, sneller nog, via WhatsApp.