Als freelance tekstcorrector haal ik alle fouten uit je tekst.

Laat jij je teksten al controleren?

Je teksten laten controleren is erg belangrijk. Door taalfouten (of typefouten) in je tekst kun je zelfs klanten verliezen. Kijk, een foutje maken een story op Instagram. Of in een whatsapp aan je moeder. Dat is allemaal niet zo erg. Vaak typ je in zo’n geval even snel een tekst en een foutje is zo gemaakt.

 

Maar wat nu als er een fout op je website staat? Of als jij een boek hebt geschreven en je ontdekt na het drukken toch een fout? Best een beetje jammer vind je niet? Het laten controleren van je tekst kan dit soort fouten voorkomen. 

 

En een fout maken is helemaal niet erg. Dat doen we allemaal. Weet je dat je hersens fouten in je eigen tekst niet eens registreren? Omdat je weet wat er zou moeten staan, vullen je hersens de woorden vanzelf aan.

Lees deze tekst maar eens:

redigeren-redactie

Zoals je op dit plaatje kan zien, vullen je hersens de ontbrekende woorden vanzelf aan ook al staan ze er niet ‘echt’. Dit gebeurt dus ook met jouw eigen teksten. Je wordt op een gegeven moment ‘blind’ voor je eigen fouten.

En nogmaals: dit gebeurt echt bij iedereen.

Daarom ben ik er om je teksten die extra check te geven zodat alle fouten er volledig uit zijn.

Als je dyslexie hebt, is het schrijven van een tekst nóg uitdagender.

Ook als je dyslexie hebt, kun je bij mij terecht. Jij schrijft gewoon je teksten en ik controleer ze voor je. Zonder oordeel. Als ik jouw teksten heb gecontroleerd, krijg je absoluut GEEN tekst terug met allemaal rode strepen er doorheen. Ik verbeter daar waar nodig en geef je constructieve en positieve feedback.

Laat je door je dyslexie dus vooral niet tegenhouden! Ik vind het juist waanzinnig dat je ervoor gaat. Ik help je met het op een juiste en foutloze manier afleveren van je teksten.

Bij mij kun je met al je teksten terecht.

Of het nu gaat om een blog, een webtekst, een boek, een weggever, een scriptie, een menukaart, een proefschrift, een nieuwsbrief, presentaties, noem maar op. Je kunt bij mij met al je teksten terecht. Ik controleer ze met veel plezier.

Als ik je teksten controleer, let ik op:

  • spelling;
  • grammatica;
  • typefouten;
  • leesbaarheid;
  • inconsequenties en onduidelijkheden.

 

redigeren van teksten

En ik geef feedback op je teksten daar waar ik denk dat het anders of zelfs beter kan.
Ik heb al vele teksten mogen controleren en allemaal naar volle tevredenheid van mijn opdrachtgevers. Je kunt hun ervaringen lezen op deze pagina.

En....ik ben nog nooit een tekst tegengekomen waar ik geen fout in vond...

Wat zijn de kosten?

Ik werk met een tarief per woord:

Voor reguliere teksten tot en met 5.000 woorden € 0,03 per woord (exclusief btw).
Voor teksten met meer dan 5.000 woorden of voor manuscripten maak ik een offerte op maat. 

Voor alle teksten (dus ongeacht het aantal woorden) geldt een starttarief van € 25,= (exclusief btw).